Recepten

Een heerlijke soep voor een gezonde lunch! Boordevol groenten en gemakkelijk in porties in te vriezen, voor als je geen zin hebt om te koken.

Geroosterde paprikasoep

Wat heb je nodig?

• 4 geroosterde paprika’s, ontveld
• 2 stuks tomaat
• 2 tenen knoflook
• 1 ui
• 8 dl. kippenbouillon
• 200 gr. aardappel (kruimige soort)
• 125 gr gerookte kip
• Basilicum voor de garnering
• Peper en zout
• Olijfolie

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 225ºC.
2. Rooster de paprika’s in de oven. Dit gaat als volgt: leg de paprika’s op een bakplaat en rooster ze in het midden van de oven ongeveer 30 minuten tot het vel een beetje zwartgeblakerd is. Tussendoor regelmatig omkeren.
3. Zet een kruisje in de onderkant van de tomaat en dompel ze even onder in kokend water. Het velletje van de tomaat kan je er dan vervolgens heel makkelijk aftrekken. Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in kleine stukjes.
4. Schil de aardappelen, spoel ze af en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 bij 2.
5. Snipper de ui ondertussen en bak deze in een beetje olijfolie een beetje glazig.
6. Snijd of pers de knoflook fijn en bak ongeveer ½ minuut mee.
7. Voeg de aardappelen en de kippenbouillon toe aan het ui/knoflook mengsel en breng het aan de kook.
8. Haal de paprika’s uit de oven wanneer ze gegrild zijn en ontvel ze.
9. Hoe doe je dat? Haal de paprika’s uit de oven en stop ze voor enkele minuten in een plastic zak en bind de zak dicht. Laat de paprika’s 15 min afkoelen (tot ze lauwwarm zijn). Dan kun je het zwarte vel makkelijk en zonder dat je je vingers verbrand, verwijderen, evenals de zaadjes en de zaadlijsten.

10. Voeg de tomaat en de paprika’s in stukken toe aan de bouillon en laat nog een minuutje op het vuur staan.
11. Pureer het geheel met een staafmixer. Als het helemaal gepureerd is breng je de soep weer even kort tegen de kook.
12. Snij de gerookte kip en verdeel dit in de soepkommen of borden.
13. Was de basilicum en hak of knip deze .
14. Breng tot slot op smaak met peper en schep de soep in kommen!

Kijk voor meer lekkere recepten op: http://www.alalique.nl