Wraps met bietenhummus, spinazie en hazelnoot Wat heb je nodig? · 4 Volkoren wraps · 2 handjes babybladspinazie · 40 gram hazelnoten · 4 eetlepels gare kikkererwten · Snufje kerriepoeder Voor de bietenhummus · 100 gram gare kikkererwten · 100 gram gekookte rode biet · 1 kleine teen knoflook · 1 kleine eetlepel citroensap · ½ eetlepel tahin · 1 eetlepel olijfolie · Snufje komijnpoeder · Snufje peper Aan de slag! 1. Doe alle ingrediënten voor de hummus in een hoge kom en pureer deze tot een mooi glad mengsel. Proef deze en voeg naar smaak meer peper/komijnpoeder toe. 2. Rooster de hazelnoten in een koekenpan en laat ze afkoelen. 3. Rooster de kikkererwten in een koekenpan en voeg de kerriepoeder toe. Laat deze ook afkoelen. 4. Verwarm de tortilla’s heel kort in een koekenpan zonder olie. ( zo rollen ze beter en zijn ze smaakvoller) 5. Snij de spinazie in reepjes 6. Hak de hazelnoten in grove stukken. 7. Smeer de tortilla’s in met humus. 8. Bestrooi ze met de kikkererwten, gehakte noten en reepjes spinazie. 9. Rol ze stevig op. 10. Zet er cocktailprikkers in en snijd ze in stukken. | |
Salade met gerookte kip, doperwten, feta, munt Ingrediënten:
Caesar dressing
|
Aan de slag!
1. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de doperwten 1 minuut.
2. Giet het af in een zeef en spoel ze koud.
3. Snijd de tomaatjes door de midden.
4. Snipper de bieslook.
5. Snijd de munt in dunne reepjes.
6. Doe voor de dressing alles in een hoge kom.
7. Mix de dressing met een staafmixer fijn.
8. Meng alle ingrediënten voorzichtig in een kom en druppel de dressing erover.
Krachtige granolaWat heb je nodig?Voor de granola
Toevoegen na het roosteren
|
Aan de slag!
- Verwarm de oven op 180 graden. Voor dit gerecht kun je beter geen hete luchtstand gebruiken. De granola waait dan van de bakplaat.
- Verwarm de kokosolie zodat het vloeibar wordt.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng hierop alle ingrediënten voor de granola.
- Rooster de granola in 15-20 minuten goudbruin.
- Snijd ondertussen de abrikozen.
- Voeg na het roosteren de gedroogde vruchten en kokos toe.
- Lekker bij een kom gesneden fruit of yoghurt/kwark
Een goede start van de dag is deze groene smoothie met havermout.
Hiermee heb je veel voedingsstoffen in 1 keer binnen. Ideaal als je ’s morgens niet zoveel tijd hebt.
Het zorgt ervoor dat je super lang verzadigd blijft. En dat je bloedsuikerspiegel mooi stabiel blijft!
Ontbijtsmoothie (voor 1 persoon)
Wat heb je nodig?
• 200 ml (plantaardige) melk
• 1 banaan in plakjes
• 2 eetlepels bevroren mango
• 2 eetlepels bevroren bosvruchten
• 2 handen boerenkool of verse spinazie
• 1 el kokosolie
• 4 el havermout
Welke materialen?
• Blender of
• Staafmixer en hoge kom
• Mesje
• 2 glazen
Aan de slag!
1. Smelt de kokosolie heel kort in de magnetron, tot het vloeibaar is. Kokosolie zorgt ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt. Heb je geen kokosolie, dan kan het ook zonder.
2. Doe alles in de blender en meng het tot er een mooie smeuïge substantie ontstaat.
3. Drink je smoothie rustig op. Dit zorgt ook voor een langer verzadigd gevoel.
Met deze heerlijke warme dagen krijg je vanzelf meer zin in frisse salades. Deze salade is heerlijk te combineren bij een stukje vlees of bij de BBQ.
Salade met granaatappel en pistachepitjes
Wat heb je nodig?
• 1 zakje veldsla Aan de slag! 1. Maak de dressing door de olijfolie, appelazijn, het sap van een halve citroen en wat zout en peper in een kom te mengen. |
Een heerlijke soep voor een gezonde lunch! Boordevol groenten en gemakkelijk in porties in te vriezen, voor als je geen zin hebt om te koken.
Geroosterde paprikasoep
Wat heb je nodig?
• 4 geroosterde paprika’s, ontveld
• 2 stuks tomaat
• 2 tenen knoflook
• 1 ui
• 8 dl. kippenbouillon
• 200 gr. aardappel (kruimige soort)
• 125 gr gerookte kip
• Basilicum voor de garnering
• Peper en zout
• Olijfolie
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 225ºC.
2. Rooster de paprika’s in de oven. Dit gaat als volgt: leg de paprika’s op een bakplaat en rooster ze in het midden van de oven ongeveer 30 minuten tot het vel een beetje zwartgeblakerd is. Tussendoor regelmatig omkeren.
3. Zet een kruisje in de onderkant van de tomaat en dompel ze even onder in kokend water. Het velletje van de tomaat kan je er dan vervolgens heel makkelijk aftrekken. Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in kleine stukjes.
4. Schil de aardappelen, spoel ze af en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 bij 2.
5. Snipper de ui ondertussen en bak deze in een beetje olijfolie een beetje glazig.
6. Snijd of pers de knoflook fijn en bak ongeveer ½ minuut mee.
7. Voeg de aardappelen en de kippenbouillon toe aan het ui/knoflook mengsel en breng het aan de kook.
8. Haal de paprika’s uit de oven wanneer ze gegrild zijn en ontvel ze.
9. Hoe doe je dat? Haal de paprika’s uit de oven en stop ze voor enkele minuten in een plastic zak en bind de zak dicht. Laat de paprika’s 15 min afkoelen (tot ze lauwwarm zijn). Dan kun je het zwarte vel makkelijk en zonder dat je je vingers verbrand, verwijderen, evenals de zaadjes en de zaadlijsten.
10. Voeg de tomaat en de paprika’s in stukken toe aan de bouillon en laat nog een minuutje op het vuur staan.
11. Pureer het geheel met een staafmixer. Als het helemaal gepureerd is breng je de soep weer even kort tegen de kook.
12. Snij de gerookte kip en verdeel dit in de soepkommen of borden.
13. Was de basilicum en hak of knip deze .
14. Breng tot slot op smaak met peper en schep de soep in kommen!